У суботу, 7 вересня, між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами. Однак у путінських в'язницях ще багато українців, які перебувають ув'язненими з політичних мотивів. Так, раніше омбудсмен Денісова передала в РФ список на обмін, в якому було 150 прізвищ громадян України.

Про це вона сказала в інтерв'ю BBC News Україна.

"У списках, які я передала пані Москальковій та тим органам, які займаються питаннями звільнення, було 150 наших громадян. Зараз була перша група з 35 осіб, яких вже повернули на батьківщину. Ми продовжуємо далі працювати над тим, щоб повернути всіх", - сказала Денисова.

Людмила Денісова
Людмила Денісова

За її словами, у списку також є кримські татари. Також Державний департамент США закликав Росію звільнити решту в'язнів, "у тому числі членів кримськотатарської громади, які залишаються несправедливо ув'язненими". До цього також закликав народний депутат від партії "Голос" Святослав Вакарчук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Зазначимо, що обмін полоненими між Росією та Україною відбувся за формулою "35 на 35". Таким чином, в Україну повернулися 11 політв'язнів, 22 незаконно захоплених моряки та 2 співробітники СБУ. З російського СІЗО "Лефортово" приблизно о 8:40 виїхали два автобуси, в яких імовірно перебували наші кремлівські бранці. Вони прилетіли до України у суботу, 7 вересня. Біля трапу їх зустріли родичі та президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Знай.ua веде онлайн-хроніку обміну полоненими між Україною і Росією.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам, українці зворушені: носив місяцями.

Також Знай.ua писав, повернення політв'язнів до України: у Зеленського показали ексклюзивні фото з літака.