Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак дав перше інтерв'ю після обміну полоненими. Його опублікувала Правда.

Він розповів, що українська сторона зробила все можливе з юридичної сторони, щоб звільнити кількість людей, про який домовилися два президента. Звільнення вдалося, на думку Єрмака, завдяки конструктивному діалогу.

Він зазначив, що Росія вимагала звільнення Цемаха з першого дня.

"Його прізвище була з самого початку", - пояснює Єрмак.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Журналісти згадали заяву Зеленського, в якому він зазначив, що у нього були переговори з кількома європейськими лідерами і поцікавилися у помічника президента, хто вони і були серед них лідери Нідерландів.

"Я не можу вам сказати, є домовленість не розкривати імен. Але можу підтвердити, що президент Зеленський мав консультації з деякими європейськими лідерами та всі необхідні процедури, на яких наполягала нідерландська сторона, щодо Цемаха, були реалізовані. Вони мали можливість провести всі, що хотіли в рамках розслідування", - пояснив він.

Крім цього, експерти відзначають, що звільнення Цемаха може стати результатом погіршення відносин України та Нідерландів, а відповідно України та ЄС.

"По суті, вся ця інформація, що Цемах є дуже важливим свідком і так далі, вона йде зі ЗМІ. Чи він є важливим свідком, чи ні, це доведе суд. Тоді ми будемо розуміти, був він важливим насправді. А що стосується якихось наслідків політичних… Позиція наших партнерів, вона базується не тільки на цій справі. Там є комплекс аргументів, на яких тримається рішення про санкції. Не думаю, що звільнення Цемаха стане причиною перегляду наших відносин з партнерами", - пояснив помічник президента.

Нагадаємо, Сенцов і Кольченко отримають тимчасове житло.

Як повідомляв Знай. ua, Туск відреагував на звільнення Сенцова і українських моряків.

Також Знай. ua писав, що сім'я Сенцова терміново покинула Крим.