Після обміну полоненими, який відбувся 7 вересня, анонсували подальші звільнення українських бранців. Про це заявив помічник президента Андрій Єрмак, який літав по звільнених українців у Москву в інтерв'ю "Українській правді".

Коли літак під'їхав до гурту родичів і президента Володимира Зеленського, першим на трап перед десятками камер, які транслювали подію на весь світ, вийшов високий чоловік з кількаденною щетиною.

"Це був перший крок. Ви знаєте, що після обміну відбувся ще одна телефонна розмова між президентами, в якому було зафіксовано, що це перший крок, за яким будуть слідувати такі звільнення. Ми щодня працюємо. Робота йде і в Мінську, і на рівні держав", – зазначив чиновник.

Єрмак підкреслив, що зараз в Росії перебуває кілька сотень українських бранців, в тому числі затримані в окупованому Криму кримські татари.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Помічник Зеленського не назвав конкретні дати можливого нового обміну полоненими. Можна лише припустити, що це відбудеться до кінця 2019 року.

"Ви ж бачите, як працює парламент. Ви бачите, як працює уряд. Як працює президент. Тобто ми сьогодні не відкладаємо. Ви бачили, що один з наших полонених прилетів у важкому стані. Тому для нас важливо багато робити зараз. Те, що ми робимо сьогодні, дає надію, що хтось не загине завтра. Президент поставив чітке завдання всім, щоб все це відбувалося дуже швидко. І, може, навіть ще швидшою динамікою", – уклав Єрмак.

Нагадаємо, що "Порох впаде, його змінить зелений господар": пророцтва Ванги про Зеленського дійшли до наших днів, що з цього правда.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський зробив неймовірний подарунок звільненим морякам.

Також портал Знай.ua писав, що звільнений моряк поділився емоціями від зустрічі із Зеленським: "Дуже щирий і зворушливий".