У вівторок, 10 вересня, Верховна Рада 297 голосами народних депутатів прийняла за основу закон про внесення змін у кримінальне процесуальне законодавство (№1009). Продовжиться підготовка законопроекту в скорочений термін до другого читання.

Як відомо, закон дозволить проводити обшуки у депутатів, прослуховувати телефонні розмови, а також порушити таємницю листування. При цьому НАБУ та ДБР отримають самостійне право на прослуховування в рамках НСРД.

Вилучені при обшуку речі будуть вважатися тимчасово вилученим майном; прокурори зможуть звертатися з клопотанням до суду про закриття кримінального провадження за фактом справи, судові слухання почнуться з оголошення прокурором короткого викладу обвинувального акта і т. д.

При цьому нардепи підтримали ініціативу не призначати заставу при обранні утримання під вартою "корупціонерам".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що нардепи розглянуть проект закону про державний бюджет на 2020 рік.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні з'явиться Єдиний державний реєстр для зброї.

Також портал Знай.uа писав, що Рада прийняла законопроект Зеленського про імпічмент.