Президент Російської Федерації Володимир Путін звільнив незаконно захоплених в Керченській протоці українських моряків за указом Міжнародного трибуналу.

Таку інформацію оприлюднив один з українських телеканалів, пише "Хвиля".

Путін
Путін

А от в одному з недавніх інтерв'ю координатор групи адвокатів моряків Микола Полозов заявив, що Путін розумів, що невиконання цього указу загрожує новими санкціями для Росії. Саме страх перед санкціями вплинув на рішення президента Росії.

"У Росії не було вибору, вона повинна була видати моряків. Адже у разі невиконання рішення Трибуналу сталося б введення серйозних санкцій з боку Заходу", — прокоментував Микола Полозов.

Як сказав адвокат моряків, до рішення Трибуналу Путін не йшов на компроміс. І почав шукати шляхи для звільнення полонених тільки після указу Трибуналу.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Для Кремля питання українських полонених став незручним і обтяжливим після 25 травня, коли Трибунал виніс відповідне рішення. Путін почав шукати шляхи вирішення, як краще віддати моряків і не потрапити під санкції", – додав Микола Полозов.

Нагадаємо, Сенцов поставив Росії смертельний діагноз, Путін не залишив жодного шансу.

Як повідомляв Знай.uа Сенцов розповів, що думає про рішення Зеленського видати Цемаха.

Знай.uа писав, особистий ворог Путіна очолить дипломатію ЄС замість Могерини.