Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко з фракції колишнього президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність» вніс законопроєкт про допомогу виробникам великої рогатої худоби (ВРХ) за рахунок грошей для студентів, пишуть «Українські новини».

Як йдеться в документі, він запропонував збільшити на мільярд гривень витрати фонду підтримки тваринництва, зберігання і переробки сільськогосподарської продукції. Окремо сказано, що направляти кошти можна тільки на бюджетну дотацію за вирощування молодняка ВРХ в господарствах фізичних осіб.

Гроші планують взяти з президентського фонду з підтримки освітніх і наукових програм для молоді. На думку Гончаренка, його фінансування стало грубим порушенням принципу справедливого і неупередженого розподілу суспільного багатства в умовах браку коштів на важливі програми.

У пояснювальній записці депутат пояснив, що підтримка необхідна через стрімке скорочення поголів'я великої рогатої худоби в період незалежності. За 28 років воно впало в сім разів - з 25,2 мільйона голів до 3,4 мільйона. «Якщо раніше корова була годувальницею селянської сім'ї, то зараз вона все більше перетворюється в екзотичну тварину», - вказав він.

Депутат порекомендував новому кабінету міністрів передбачити в бюджеті на 2020 рік кошти на спеціальну бюджетну дотацію фермерам за вирощування молодняка ВРХ.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Нагадаємо, Супрун наостанок потролила Зеленського фотожабою.

Раніше Знай.ua повідомляв, Супрун порадила захищатися від раку презервативами і респіраторами.

Також Знай.ua писав, Супрун закотила істерику через нового главу МОЗ.