Держбюро розслідувань проводить обшуки в дежконцерні Укроборонпром і на підприємствах-експортерах, які входять до його складу.
Про це повідомив директор ДБР Роман Труба в Telegram. Він зазначив, що всі слідчі дії санкціоновані і відбуваються в рамках справи про зловживання службовим становищем чиновниками НБУ у 2016 році.
Крім того, про обшук у її київській квартирі також повідомила Валерія Гонтарєва.
За словами директора ДБР Романа Труби, слідчі вилучають документи та інші речі, що можуть бути доказами. Він додав, що тиску з боку ДБР та перешкод зі сторони Укроборонпрому наразі немає.
"Слідчі спокійно і безперешкодно роблять свою роботу - вилучають документи та інші речі, які будуть мати доказове значення. Ніякого тиску з боку ДБР, ніяких перешкод із боку Укроборонпрому поки немає", - написав Труба.

Також про обшук повідомила екс-глава Національного банку Валерія Гонтарєва. Саме вона була головою НБУ у 2016 році. За словами Гонтарєвої, у київську квартиру, де вона прописана, "увірвалися невідомі люди в масках і з автоматами".
Нагадаємо, екс-заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов стверджує, що обшук у Гонтарєвої проходить у рамках кримінальної справи про розкрадання в армії.
Як повідомляв портал Знай.ua, 30 серпня Гонтарєва повдомимла, що її збив автомобіль в центрі Лондона.
Гонтарєва заявила, що до події може бути причетним екс-співвласник ПриватБанку Ігор Коломойський.
Також Знай.ua писав, заслужений юрист України і нардеп Верховної Ради IV-VI скликань Юрій Кармазінпоказав результат роботи Гонтарєвої в Україні.