Заслужений юрист України і нардеп Верховної Ради IV-VI скликань Юрій Кармазін став почесним гостем студії Politeka.Online. В ефірі він дав жорстку оцінку діяльності ексголови НБУ Валерії Гонтарєвої і п'ятого президента України Петра Порошенка, повідомляє портал Politeka.

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Ведучий Вадим Герасимович почав з обширного питання стосовно бурхливого політичного сьогодення України.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Знаєте, все добре, що добре закінчується. Простою спостерігаючи, на якому дні ми зараз знаходимося, я бажаю країні успіху. Я переживаю все те, що відбувається в країні більш чутливо і знаю, що і в яких гілках влади відбувається. Мені прикро, що все могло бути в рази краще, але я сподіваюся, що ось-ось успіх буде, як у казочку вірю" - міркує Кармазін.

Не так давно стало відомо про реєстрацію кримінального провадження щодо Кононенка за фактом відсутності в його декларації інформації про корпоративні права, незадовго до того подібна доля чекала мера Дніпра Філатова і та ж ситуація з Гримчаком змушує задуматися. Кармазін впевнений, що все це показник того, що в Україні відбувається безлад і хаос.

"Такого ще не було. Зараз повністю правоохоронні органи втратили орієнтацію. Питання в тому, що вони орієнтуються, як флюгери, не для цього вони створювалися. По кожному з випадків можу доповісти. Мені довелося розплутувати все, що стосувалося Гонтарєвої. Я попереджав усіх, але всі політичні сили замовчали. Я ставив питання ще до її призначення на посаду. Бачачи, що вона витворяла до того",- люто розповідає Кармазін.

В результаті діяльності пані Гонатерой було занапащено 94 банки, національна валюта перетворилася в папірці. Вона прийняла 11, а здала 28 гривень за долар. В Конституції зазначено, що основна функція НБУ - стабільність грошової валюти, а при скандальній ексглаві Нацбанку такого помічено не було.

"Чомусь Лера Облігація подумала, що у неї функція - знежирити банки України, але вона знежирила народ. Дуже пізно в ній розібралися. Співробітники органів досі не можуть знайти того, що вона понапідписувала. Це призвело до того, що з країни масово вимиті гроші".

З України були виведені не просто гроші, а мільярди.

"Що стосується Гонтарєвої, будемо говорити так: всі українці збідніли на 550 млрд… Ціна її діяльності ще набагато більша. Це я тільки сказав, що вимело з цих банків 94-х", — сказав нардеп IV-VI скликань.

Нагадаємо, соратник Гонтарєвої Писарук стане главою "Райффайзен Банку Аваль"

Як повідомляв портал Знай.ua, Дубинський розкрив схеми розкрадання держбанків.

Також Знай.ua писав, скандальна Рожкова втратила тепле крісло заступника голови НБУ: суд оголосив жорсткий вирок.