Чіткий план реалізації та розвитку електронної охорони здоров’я на найближчі десять років необхідний для того, щоб "держава у смартфоні" почала працювати для кожного українця.

У четвер, 12 вересня, в Офісі президента України відбулася зустріч з учасниками реформи еHealth, під час якої обговорювався стан цієї реформи і проблеми в її реалізації. Про це повідомляє сайт ОП.

Зокрема, зазначається, що під час заходу визначили чіткі терміни впровадження реформи еHealth та відповідальних осіб.

"Охорона здоров’я наразі — один з основних напрямів діджиталізації, визначений Президентом. Дуже важливо в максимально швидкому режимі впоратися з усіма викликами і разом рухатися далі за єдиною стратегією. Сьогодні ми встановили чіткі терміни та відповідальних. Від Офісу Президента координацією eHealth займається експерт з електронного урядування Яніка Мерило", — сказв віце-прем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоправда, самих "чітких термінів" реформи еHealth Федоров так і не назвав.

Міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька зазначила, що діджиталізація в системі охорони здоров’я не лише є запорукою вільного та відкритого доступу до медичних послуг і ліків, а й забезпечує всіма необхідними даними систему охорони здоров’я для ухвалення ефективних управлінських рішень.

Нагадаємо, українці оцінили роботу Зеленського, Ради і уряду

Як повідомляв портал Знай.ua, нардепи від "Слуги народу" через кнопкодавство відмовилися від зарплати.
Також Знай.ua писав, Зеленський призначив нового главу СБУ Харківщини.