Очільник міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заговорив про закінчення війни у Сирії.

Про це пише видання ХВИЛЯ.

"Війна в Сирії дійсно закінчилася. Країна поступово повертається до нормального, мирного життя", — сказав Лавров.

Також глава російського МЗС зазначив, що "осередки напруженості" в країні все-таки зберігаються. Однак це відбувається на територіях, непідконтрольних сирійському уряду. Наприклад, у провінції Ідліб і в районі східного берега річки Євфрат.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Глава російського МЗС запевняє, що Росія від початку збройного конфлікту "послідовно виступала за його подолання політико-дипломатичними засобами".

"Вважаємо, що формування і запуск комітету, покликаного розробити конституційну реформу, стане важливим етапом у просуванні політичного процесу, який ведуть і здійснюють самі сирійці за сприяння ООН. По суті, його скликання дасть можливість сирійським сторонам – уряду й опозиції – уперше почати прямий діалог про майбутнє своєї країни", – підкреслив Лавров.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Лавров вважає, що в таких умовах першочерговими завданнями в Сирії зараз є надання гуманітарної допомоги і підтримка політичного процесу з врегулювання кризи в країні. За його словами, лише з допомогою Росії у країні може зберегтися довготривалий мир.

Зазначимо, що війна в Сирії триває із 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та бойовики "Ісламської держави". До конфлікту в різний час приєдналися збройні сили США, Росії, Туреччини та Ірану.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський планує відвідати США 23 вересня для участі в Генасамблеї ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Меркель анонсувала зустріч "нормандської четвірки": Зеленський і Путін зустрінуться вже зовсім скоро.

Також портал Знай.ua писав, що Лукашенку "прилетіло" від Путіна через дружбу з оточенням Трампа: таких гнівних слів "бацька" ще не чув.