Нещодавно Мінськ відвідав секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев для переговорів з Олександром Лукашенко. Між сторонами обговорювалися питання боротьби з тероризмом.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Та політолог Арсеній Савицький вважає, що насправді Патрушев прибув перевірити, чи не перейшов Лукашенко позначених Росією меж в стосунках із США. Про це повідомляє видання Hvylya.

Політолог припускає, що, мабуть, Кремль незадоволений контактами білоруського президента з американцями. Оскільки візит Патрушева відбувся одразу ж після відвідин Мінська радником президента США з національної безпеки Джоном Болтоном.

Олександр Лукашенко

У липні ж Мінськ відвідував помічник держсекретаря США Джордж Кент. Після цього візити кремль також відправляв свого посланця - главу Служби зовнішньої розвідки Росії Сергія Наришкіна. Він передав послання Кремля Лукашенко, щоб він не загравався в дружбу з "заокеанськими партнерами". Про це розповів Савицький в бесіді з місцевими журналістами.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Крім того, Арсеній Савицький зауважив чергові гучні заяви президента Білорусії на адресу Москви. Політолог розцінює слова Лукашенка як готовність припинити нафтогазову залежність від Росії. З'явилася інформація, що Білорусь має намір купувати нафту у США.

Нагадаємо, раніше Лукашенко закрив кордон з Україною, причина вражає

Як повідомляв портал "Знай.ua", коханку Лукашенка Машу Василевич показали всьому світу

Також "Знай.ua" писав, що Ілон Маск і не знав про те, що "подарував" Лукашенко електромобіль