Верховна Рада вже третій тиждень працює "стахановськими темпами", засідаючи фактично кожен день. Про це пише "Обозреватель", передає "Politeka".

Внаслідок цього народним обранцям, які не проживають у Києві доводиться вибирати, як краще приїжджати на роботу: їздити кожні вихідні додому або залишатися на кілька тижнів у столиці. За законом, кожному нардепу надається ряд пільг: на проїзд, проживання, зв'язок.

Так, кожному нардепові з бюджету виділяють приблизно 20 тис. грн. на місяць для житла. Ці гроші можуть піти на оплату готелю або знімного житла. На такі гроші є можливість зняти 1-кімнатну квартиру в центрі або 3-х кімнатну в периферії.

Нардеп з "Слуги народу" Олександр Алексейчук, який представляє Рівненську область поки вирішив не експериментувати з орендою і оселився в готелі "Україна" на 7 поверсі.

Популярні новини зараз
Українці залишаться без пільг на комуналку: хто вже у "черзі", та за яких умов Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення Терор кожної ночі: як "Шахеди" виснажують ППО Упаковка вже по 120 грн: супермаркети різко змінили ціни на олію, борошно та яйця
Показати ще

"Йти до парламенту недалеко, десь хвилин 10. Зручно, центр міста, тому вирішив оселитися тут. Зі мною на різних поверхах живуть десь з півсотні нардепів. Бачу їх тут рідко, хіба що вранці по дорозі в Раду вже в стінах парламенту", — розповів Алексейчук.

Також він завів журналістів в номер і показав, що там і як. Нардеп вразив журналістів умовами проживання. Він живе в стандартному номері, досить скромному. 12 кв. м., крихітний коридор, компактний санвузол без ванни, тільки з душем. Посередині самої кімнати ліжко, шафа, дзеркало, стіл, телевізор. Балкона немає. За словами самого обранця, номер коштує десь тисячу гривень в день.

"Мені багато не потрібно, тут є все, що необхідно для нормального життя. Тим більше немає і часу тут прохолоджуватися, роботи вистачає", — поділився Алексейчук.

Олександр харчується в готелі або ж у їдальні Верховної Ради. Він підкреслив, що на обід у нього йде в середньому 150-200 гривень. Для важливих зустрічей воліє місцеві кафе.

Нагадаємо, що Дубинський з "Слуги народу" підколов Порошенко.

Як повідомляв портал Знай.ua, в "Слуги народу" назвали ймовірних голів та членів ЦВК.

Також портал Знай.ua писав, що депутат від "Слуги народу" прийшла у Верховну Раду "на стилі собачки".