Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявив, що Америка має "дуже жорстку позицію щодо Криму". Про це Волкер повідомив в інтерв'ю телеканалу "1+1", пише видання Хвиля.

Журналісти запитали, чи вірить він у те, що одного разу Росія поверне Крим Україні. І Волкер без тіні вагань заявив, що саме так і буде. Крим повернеться.

"Так, так, я вірю. Ми бачили, як це відбувалося з балтійськими країнами. Радянський Союз повернув їм незалежність після 40 років окупації. Захід, Сполучені Штати, інші країни трималися твердої лінії і не визнавали примусового включення цих країн в Радянський Союз", - сказав Волкер.

І додав, що так само у США мають дуже жорстку позицію по Криму - вони не погоджуються з російською анексією Криму. За словами Волкера, стосовно цього питання була заява Майкла Помпео минулого року. Американський дипломат також назвав і позиції ЄС щодо питання повернення Криму.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Дуже важливо, що ми визначилися з правильною позицією і зупинилися на цьому. Тому що час змінює все, і в один день, думаю, Крим повернеться до складу України", - зазначив представник держдепартаменту.

Курт Волкер
Курт Волкер

Слід нагадати, що днями, виступаючи на YES, Волкер позитивно оцінив можливість проведення місцевих виборів у ОРДЛО. Однак, попередив, що це стане можливим тільки після гарантії безпеки в регіоні з боку Росії.

При цьому Волкер зазначив, що Росія не демонструє бажання вирішувати ці питання.

Нагадаємо, вже наступного тижня: Волкер розкрив плани США на Україну, "доведеться домовлятися".

Як повідомляв раніше Знай.uа страшне ДТП на трасі Київ-Чоп.

Також Знай.uа писав про те, що терористи "ДНР" забредили захопленням нових українських міст.