Стало відомо, що так званий віце-прем'єр уряду окупованого Криму Георгій Мурадов підтримав перейменувати півострів у Республіку Крим - Тавриду. Про це він заявив на міжнародному симпозіумі "Кримська Еллада: грецька спадщина Тавриди".

Так, раніше з самою ініціативою виступив голова національно-культурної автономії греків Криму "Таврида" Іван Шонус, який вважає, що це зміцнить "російський статус півострова".

"Мені здається дуже значущою ініціатива греків Тавриди використовувати в назві нашої республіки поряд з наявним ще додавання історичне, яке б звучало так: Республіка Крим - Таврида", – сказав Мурадов.

За його словами, в РФ в багатьох суб'єктах застосовуються назви, які мають ще й історичну частину.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Мурадов вважає, що кримські греки "дивляться в історичну глибину і хочуть, щоб використовувалося, в тому числі, і те ім'я, яке застосовувалося щодо Тавриди протягом багатьох століть".

"Це питання, безумовно, стосується всієї громадськості нашої республіки, і якщо громадськість цю ініціативу греків підтримає, то вона може вже цілком виходити на рівень конкретного обговорення в Державній раді Республіки Крим та інших органах влади", – резюмував Георгій.

Нагадаємо, що адепт Путіна висунув умову щодо повернення Криму.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путіна змусять повернути Крим Україні.

Також портал Знай.ua писав, що соратник Путіна розповів про плани президента РФ на Україну.