Представник України в Тристоронньої контактній групі, другий президент України Леонід Кучма обговорив з послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном хід імплементації Мінських угод.

Про це в Facebook повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер.

"Детально обговорили порядок денний роботи Тристоронньої контактної групи. Ключовими питаннями завтрашньої зустрічі в Мінську будуть безпека і звільнення утримуваних осіб. Леонід Кучма зазначив першочерговість виконання саме блоку безпеки Мінських домовленостей - припинення вогню, виведення російських збройних формувань, відновлення Україною контролю над тимчасово непідконтрольною ділянкою російсько -українсько кордону ", - написала вона.

У той же час Леонід Кучма припускає, що лідери Франції та Німеччини Еммануель Макрон і Ангела Меркель будуть підштовхувати президента України Володимира Зеленського до неприйнятних поступок Путіну. Кучма стурбований тим, що Макрон і Меркель будуть підштовхувати Зеленського до компромісів, одним з яких є затвердження плану з проведення місцевих виборів на тимчасово окупованій території Донбасу без всякого нагляду з боку українського уряду.

Кучма зазначив, що Україна прагне мирних угод, які вона підписала в Мінську в 2015 році, але наполягає на тому, щоб Росія відкликала бойовиків і повернула українським військам контроль над кордоном, перш ніж проводити там вибори.

Нагадаємо, Зеленського підстерігає небезпека на зустрічі із Путіним: які загрози чекають на слугу народу у "Нормандському форматі"

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін висунув Зеленському "залізний" ультиматум за планом Штайнмайера

Також Знай.ua писав, керівник Офісу президента Андрій Богдан вважає, що інтонація телефонних розмов Зеленського і Путіна дають надію на завершення військового конфлікту на Донбасі.