Росія чекає від України письмового зобов'язання про застосування формули Штайнмаєра. А це може означати імплементацію порядку наділення Донбасу особливим статусом, запропонованим колишнім главою МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером.

Така умова Кремля першої зустрічі президентів України Володимира Зеленського та Росії Володимира Путіна в нормандському форматі. Про це заявив помічник президента Росії Володимира Путіна з міжнародних справ Юрій Ушаков, повідомляють росЗМІ.

"Закон про особливий статус Донбасу починає діяти на тимчасовій основі в день виборів і на постійній – після виборів, після підсумкової доповіді Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ", - підкреслив помічник Путіна.

Володимир Путін
Володимир Путін

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Російська сторона має намір отримати залізні гарантії від України, повідомив він: "Зараз ми хочемо, щоб була вже залізна домовленість, яка сприяла б тому, що будуть зроблені реальні кроки з врегулювання кризи".

Кремль сподівається, що формулу Штайнмайера зафіксує письмово контактна група щодо врегулювання військового конфлікту в Україні 18 вересня, після чого можна почати погоджувати дату зустрічі нормандської четвірки (президенти України, Росії, Франції та канцлер Німеччини).

Представник Кремля Юрій Ушаков пропонує запланувати зустріч у жовтні. Тим часом влада Німеччини, Франції, України і хочуть, щоб зустріч відбулася до кінця вересня.

Нагадаємо, Путін висунув Меркель жорсткий ультиматум по Україні, вона не стрималася: повна безвихідь.

Як повідомляв Знай.uа, Скічко з "Слуги народу" пояснив, навіщо потрібен закон про штрафи за перевантажені фури: "Не рятує тільки дороги, але і...".

Знай.uа писав, "Слугу народу" спіймали за негідним заняттям в Раді: Олену Копанчук висміяли міткою фотожабой.