Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове пленарне засідання парламенту. Під час засідання він відчитав нардепа від президентської партії "Слуга народу" Анастасію Красносільську за спізнення.

Інцидент стався у середу, 18 вересня.

Так, на черговому засіданні парламенту спікер ВР дав слово для виступу Красносільській, яка є головою Комітету з питань антикорупційної політики. Однак політик затрималася, чим викликала обурення у Разумкова. Він навіть стукнув кулаком по столі.

"Анастасія Олегівна, я думаю, що каву можна випити й в перерві", – обурювався спікер парламенту і закликав її колег по комітету покликати їх голову.

Після цих слів Красносільська швидко добігла до трибуни і зачитала доповідь про законопроект "Про внесення зміни до Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". При цьому при доповіді воно дуже нервувала і трохи запиналася.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"Спасибі, Анастасія Олегівна, сідайте, будь ласка", – зазначив після завершення виступу Красносільської Разумков.

Зазначимо, що законопроект №1025, який підтримали всі фракції (лише п'ять депутатів від "Опозиційної платформи" виступили проти) у другому читанні, змінює порядок передачі справ у суд. За даними авторів документа, тільки 169 справ зі 3592, які повинні бути спрямовані в Антикорупційний суд, розслідувало НАБУ.

Закон про створення антикорупційного суду Верховна Рада прийняла за президентства Петра Порошенка у червні 2018 року. У квітні 2019-го судді прийняли присягу. Очолила інстанцію колишня суддя Печенізького районного суду Харківської області Олена Танасевич. Офіційно суд розпочала роботу 5 вересня, з цієї нагоди туди приїхав президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Разумков зі "Слуги народу" показав перші провали нового парламенту: "Усі чудово розуміють".

Як повідомляв портал "Знай.ua", відлуння епохи Порошенка дісталося до арештантів: за дверима Лук'янівського СІЗО кояться страшні речі.

Також "Знай.ua" писав, що Володимир Зеленський зізнався, які питання в майбутніх переговорах з Путіним вважає найскладнішими.