Україна розглядає введення миротворчої місії як один із можливих кроків у ситуації, якщо не вдасться врегулювати конфлікт на Донбасі за допомогою Мінських угод.

Таку заяву зробив у середу, 18 вересня в Мінську міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко. Заяву глава МЗС зробив на спільному засіданні парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з Європейським союзом.

Вадим Пристайко

Вимоги української сторони - спочатку контроль над кордоном з Росією, роззброєння самопроголошених "республік", і тільки потім - вибори. Якщо РФ не погодиться, буде розглянуто варіант введення миротворців.

"В цьому наша пропозиція спробувати вирішити нашу ситуацію на основі тих Мінських угод, які укладено. Якщо у нас не виходить і ми стикаємося з повним небажанням просуватися далі, одним з варіантів наступних кроків буде миротворча місія". Вадим Пристайко

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, Росія не повинна самостійно діяти в Сирії - Штайнмайер.

Раніше портал Знай.uа повідомляв, що скасування санкцій не поліпшить економічні відносини з Росією - Штайнмайер.