Прозорість ринку землі - кращий захист від тіньових схем. Про це сказав міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов у програмі "Право на владу".

Новий уряд та більшість політиків впевнені у необхідності запровадження ринку землі. У країні вперше з’явився план реформи. Водночас дві третини українців налаштовані проти будь-якої торгівлі чорноземами.

Кому дістанеться українська земля? Як уникнути її розкрадання та не допустити злодійських схем? Чи допоможе реформа запобігти аграрному рейдерству? Про все це йшлося у програмі "Право на владу".

Міністр сільського господарства Тимофій Милованов, зокрема, зазначив, що тіньові схеми дають можливість тим, хто може собі дозволити найняти юристів або купити депутатів чи чиновників і провести ті схеми, які були.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Прозорість ринку дозволяє зрівняти всіх учасників ринку. Ці проблеми вирішуються тим, що ми надаємо власність, ми захищаємо права власності. Це стосується не лише землі. Це стосується всієї економіки. Це стосується рейдерства, це стосується інвестицій в Україну ", - зазначив міністр.

Також Миланов закликав усією громадою стежити за тим, хто стане власником землі.

"Ми всі разом, як суспільство, стежити за тим, хто цю землю отримає. Це важливо - не закон захищає, а суспільство захищає. Ми всією громадою будемо стежити за тим, щоб українець отримав землю. Від впровадження ринку землі повинен виграти той, хто готовий на землі працювати, а не той, у кого кращі зв'язки чи кращі юристи ", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, міністр Милованов сказав які обмеження і компенсації хочуть встановити

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розказали, хто зможе купувати землю в Україні

Також Знай.ua писав, які зміни очікуються на ринку землі після прийняття нового законопроекту