В ефірі програми "Право на владу" посварились міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов та лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Темою сварки стало запровадження ринку землі.

Новий уряд та більшість політиків впевнені у необхідності запровадження ринку землі. У країні вперше з’явився план реформи. Водночас дві третини українців налаштовані проти будь-якої торгівлі чорноземами.

Кому дістанеться українська земля? Як уникнути її розкрадання та не допустити злодійських схем? Чи допоможе реформа запобігти аграрному рейдерству? Про все це йшлося у програмі "Право на владу".

В ході програми Юлія Тимошенко сказала, що українським фермерам нема чого дати в заставу банку для кредитування покупки землі.

"У нас 42 млн га сільськогосподарської землі. Це 72% території України. Якщо продавати, чи не слід запитати у народу України, який нею володіє?" – запитала вона.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Тимошенко пригадала передвиборні обіцянки Володимира Зеленського, коли він обіцяв вирішувати важливі питання референдумами. Вона запитала у Милованова, чи буде референдум щодо ринку землі.

"Земля буде інструментом, на який будуть видавати заставу", – почав Милованов.

"Тобто, земля в заставу? Покажіть мені надійні банки?" – перебила його Тимошенко.

Міністр попросив її не перебивати і заявив, що взагалі перестане відповідати на запитання, якщо вона так поводитиметься.

"Ця земля розпродана вже, вона взята в оренду. Не перебивайте мене! Може неофіційно, але вона в оренді. На ній щось росте. Зараз поїдемо і подивимося, росте чи ні. Росте. Хто це посадив?" – емоційно звернувся він до Тимошенко.

У суперечку втрутилася ведуча Наталія Мосейчук: "Не заводьтеся. Ви ж були в Трускавці".

Але Милованов емоційно попросив договорити. "Ось я хочу говорити, почекайте всі! Я не заводжуся! Це важливо. Суспільство має знати правду!", – кричав він, активно жестикулюючи.

Міністр завівся.

Міністр завівся. Продавати землю варто лише, якщо українці скажуть «так» на загальнонаціональному референдумі, заявляє лідер партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Дрібним фермерам немає, що віддати у заставу заради отримання кредиту. Міністр економічного розвитку Тимофій Милованов так бурхливо посперечався з Тимошенко, що ведучій Наталії Мосейчук довелось заспокоювати його згадками про тренінг у Трускавці.

Geplaatst door ПРАВО НА ВЛАДУ op Donderdag 19 september 2019

Нагадаємо, міністр Милованов сказав які обмеження і компенсації хочуть встановити на придбання землі

Як повідомляв портал Знай.ua, у Зеленського розказали, хто зможе купувати землю в Україні

Також Знай.ua писав, які зміни очікуються на ринку землі після прийняття нового законопроекту