Реформа дорожньої інфраструктури в Україні йде семимильними темпами. У Верховній Раді зареєстрували кілька законопроектів, які покликані не тільки зберегти дороги країни, а й поповнити дорожній фонд. Їх підтримав голова парламенту Дмитро Разумков.

23 вересня президент України Володимир Зеленський підписав законопроекти №1047 та №1063, які передбачають збільшення штрафних санкцій за перевантаження фур і перенаправлення їх в дорожній фонд, повідомляє Авто Інформатор з посиланням на сайт ВР.

Якщо раніше штраф за перевантажені фури коливався від 510 до 680 гривень (ч. 1 ст. 132-1 Купап), то зараз суму стягнень зросла в рази і буде залежати від того, наскільки вага перевищує норму:

більше на 5-10% — штраф 8500 гривень;
більше на 10-20% штраф 17 000 гривень;
більше 20% — штраф 34 000 гривень.

Владимир Зеленский

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Відповідальність за перевантаження буде нести власник автомобіля або зареєстрований користувач. У разі, якщо перевантаження буде відзначений у автомобіля на іноземній реєстрації, то відповідати буде людина, який ввіз вантаж в країну.

За неофіційною інформацією, команда президента анонсувала, що суми штрафів будуть відразу направлятись у дорожній фонд, за рахунок якого в Україні проводиться ремонт автомобільних доріг.

Нагадаємо, стало відомо, що власникам євроблях надали час до Нового року для легалізації своїх транспортних засобів. Так, Верховна Рада підтримала законопроект українського лідера Володимира Зеленського за євробляхами.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський готує приємність "євробляхерам": бажаний "подарунок" вже 1 жовтня.

Також портал Знай.ua писав, що евробляхерам дали останній шанс.