Одіозна спікерка російського МЗС Марія Захарова намагалася спародіювати Володимира Зеленського, скопіювавши, як їй видавалось, манеру мови президента України. На її поведінку відреагував журналіст Роман Цимбалюк.

Захарова впала в істерику після скандалу в ОБСЄ через заяви кремлівських пропагандистів про "російський Крим". Її розлютило те, що українська делегація та делегації інших країн висловили своє обурення з приводу таких заяв.

Захарова спробувала уїдливо звернутися до президента України Володимира Зеленського, потроливши манеру його мови, проте отримала дотепну відповідь від українського журналіста Роман Цимбалюка.

"Настав момент звернутися безпосередньо до керівництва України. Воно нове і сучасне. Пане Зеленський, зверни Ть увагу на цю кричущу ситуацію. Як ви знаєте, відбувається оглядова нарада ОБСЄ з людського виміру. У ній беруть участь кримські журналісти, і вкотре їхня участь викликала агресивну реакцію з боку представників низки західних делегацій, а також України. Вони зробили цілу низку спроб просто не допустити до мікрофона представників ЗМІ російського регіону", – плювала слюною Захарова.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Цимбалюк галантно пояснив Захаровій, що вона вимагає неможливого, і потролив її за спробу копіювання Зеленського.

"Далеко не кожен день представниця Росії особисто так артистично звертається до президента України. Маріє Володимирівно, думай Те, про що ви просите главу української держави – визнати анексію українського Криму. Просити, звичайно, можна. За прохання у нас не б'ють. Але відповідь буде негативною. Жоден керівник української незалежної держави не визнає захоплення "зеленими чоловічками", а точніше російськими окупантами Автономної Республіки Крим", – яскраво вгамував він Захарову.

"Маріє Володимирівно, звикай Те. Справа в тому, що Україна, на думку російської держави, вже стала західною державою, тому не потрібно розтягувати речення, можна відразу сказати – представники західних держав, і не виносити за дужки Україну", - додав Цимбалюк.

Цимбалюк нагадав Захаровій, у чому "камінь спотикання" і через що в ОБСЄ спалахнув скандал із протестом проти кремлівських пропагандистів.

"Маріє Володимирівно, пояснюй Те детальніше і докладніше, в чому камінь спотикання. Насправді все очевидно – бо ніхто не визнає анексії Криму. І жодна країна ОБСЄ на такий крок не пішла. Навіть низка російських компаній типу "Сбербанку" хитрують і не хочуть заходити до Криму. А все чому? Бояться санкцій. Все чому? Бо Крим – це Україна", – сказав журналіст.

Нагадаємо, соратник Зеленського майстерно закрив рота знахабнілій Захаровій

Як повідомляв портал Знай.ua, Захарова зажадала "хоч якогось статусу" для російської мови в Україні".

Також Знай.ua писав, у Зеленського готують списки на новий обмін полоненими