Постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич висловив думку, що навряд чи спікер МЗС РФ повинна коментувати заяви президента України. Раніше Марія Захарова висловилася щодо рішень і заяв Володимира Зеленського.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Захарова зазначила, що заява президента України Володимира Зеленського про повернення Росії в G8 містило неграмотні формулювання, і зазначила, що "по-братськи" консультувати українського президента, поки він не укомплектує штат українського МЗС.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Кориневич зазначив, що відносини між державами повинні ґрунтуватися не на братських стосунках, а на міжнародному праві.

"Виглядає досить дивно, коли прес-секретар МЗС РФ коментує заяви президента України. При всій повазі до посади прес-секретаря зовнішньополітичного відомства будь-якої держави питання відносин з главою іншої держави – це компетенція глави держави, а не прес-секретаря міністерства", – підкреслив Кориневич.

Крім того, він прокоментував фразу прес-секретаря МЗС РФ про братерські стосунки.

"Братські стосунки добре підходять для відносин всередині сім'ї, стосунків з близькими друзями. Але міжнародні відносини між державами повинні ґрунтуватися не на "братні відносини", а на міжнародному праві. Якщо держави у своїх міждержавних відносинах чітко слідують основним принципам міжнародного права, нормами багатосторонніх і двосторонніх міжнародних договорів, то все в їх відносинах буде добре і держави будуть знати, що можуть захистити свої права в разі їх порушення іншою стороною. Тому "братські відносини" краще залишити для близьких", – додав Кориневич.

Нагадаємо, Зеленський запланував щось грандіозне на День Прапора.

Як повідомляв Знай. ua, у Зеленського можуть легалізувати вогнепальну зброю.

Також Знай. ua писав, що Трюдо пообіцяв Зеленському те, чого чекала вся Україна.