У вівторок, 24 вересня, президент України Володимир Зеленський прилетів до США, де він візьме участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. У середу, 25 вересня, Зеленського підловили російські пропагандисти, та лідер України дав їм потужну відповідь.

Російські журналісти запитали Володимира Зеленського, чи тисне хтось на нього. На що президент України відповів, що тиснути на нього може лише його син.

"на мене ніхто не може тиснути, тому що я президент незалежної країни. На мене тиснути може лише одна людина - мій син, якому 6 років", - заявив Зеленський.

Також президента України запитали, чи хоче він розширити "нормандський формат" переговорів щодо ситуації на Донбасу, долучивши туди президента США Дональда Трампа. Зеленський у свою чергу заявив, що "нормандський формат" працювати у тому складі, що є зараз.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

На питання, чи буде Україна просити підтримки у Дональда Трампа, глава держави також різко відповів: "Просити" - це точно не про Україну Україна нова країна, сильна й ні в кого нічого не просить. Самі можемо комусь допомогти".

Зазначимо, що під час 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, яка розпочалася у вівторок, 24 вересня, президент України вже провів кілька зустрічей. Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, з прем’єр-міністром Італії Джузеппе Конте та з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим.

У середу, 25 вересня очікується, що Володимир Зеленський зустрінеться з главою Білого дому Дональдом Трампом. Це буде їхня перша зустріч.

"В нас незалежна країна. Ми до всього готові. Ми очікуємо підтримки, нам не потрібна просто допомога, ми і так сильна держава. Хочеться, щоб просто США завжди підтримували України і курс України в боротьбі з агресією і з війною. Мені здається, що все так і є, і все до того йде. Я думаю, що в нас зустріч буде дуже тепла", — сказав глава української держави перед зустріччю з президентом США.

Нагадаємо, Зеленський ловитиме Трампа на виході? Українського президента нема у списку ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленського проінструктували перед зустріччю з Трампом.

Також Знай.ua писав, Зеленський у США дав переконливу відсіч пропагандистам: "Так не охороняють ні Путіна, ні Трампа".