Президент України Володимир Зеленський прокоментував публікацію стенограми його розмови з президентом США Дональдом Трампом. За його словами, він думав, що Білий дім опублікує лише слова Трампа.

Про це Зеленський заявив під час брифінгу після зустрічі з лідером США.

Під час брифінгу журналісти запитали Володимира Зеленського, чи давала Україну згоду на публікацію стенограми розмови, на чому наполягали представники Демократичної партії США. Президент України сказав, що він не проти, але додав, що думав, ніби США опублікує лише слова Трампа.

"Та я не проти. Дивіться, якщо потрібен дозвіл юридичний... Я просто не знаю формату, чесно вам скажу. Якщо має бути письмова згода, це інше питання. Я вам сказав своє відчуття. Ми ж з вами прочитали, що вони хочуть опублікувати. Я просто думав, що вони опублікують свою частину", - зізнався він.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Також Зеленський додав, що подібні розмови президентів незалежних країн не повинні публікуватися.

"Хоча я особисто гадаю, що іноді такі дзвінки між президентами незалежних країн, вони не повинні публікуватись. Тому що є геополітика, є якісь плани. Я не розмовляв перед цим з президентом Трампом. Це була перша зустріч. Вчора ми просто потиснули руки і все. Він привітав мене, сказав, що не бачив, щоб скільки людей голосували за одну людину", - сказав президент України.

Зазначимо, що нещодавно Трамп та Зеленський провели телефонну розмову. Опоненти Трампа на президентських виборах заявили, що він тисне на президента України, аби почалася справа проти Байдена - головного конкурента Трампа на виборах президента. Білий дім опублікував стенограму розмови, після чого у США почалася процедура імпічменту Трампа.

Нагадаємо, Зеленський ловитиме Трампа на виході? Українського президента нема у списку ООН.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський виступив на сесії Генасамблеї ООН: президент назвав головну мету України.

Також Знай.ua писав, Зеленський у США дав переконливу відсіч пропагандистам: "Так не охороняють ні Путіна, ні Трампа".