Президент України Володимир Зеленський підписав указ про відстрочення застосування штрафів для водіїв авто на номерах іноземної реєстрації. Він набув чинності з 22 вересня.

Варто відзначити, що власники "євроблях", які не розмитнили свої автомобілі, можуть спати спокійно до 31 грудня 2019 року. Щоправда, у Верховній Раді запевняють, що ця відстрочка штрафів буде останньою.

Євробляхери
Євробляхери

Відомо, що Зеленський підготував законопроект під тиском активістів-"євробляхерів". Так, у період з 22 серпня по 4 вересня копи склали 243 протоколи на водіїв автомобілів на єврономерах. "Євробляхери" отримували серйозні штрафи - за прострочення до десяти днів 5100 гривень, а за більш, ніж 30 днів - 170 тисяч гривень. За їзду на нерозмитнених авто водій отримував штраф у розмірі 8500 гривень, а за повторне порушення - 17 тисяч гривень, позбавлення прав на рік і вилучення ТЗ.

Нагадаємо, в Україні змінилися правила отримання водійських прав.

Раніше Знай.ua повідомляв, слуг народу перевірили на знання правил, дива не сталося.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Знай.ua писав, нардепи Порошенка заблокували важливий закон.