30 вересня о 16.00 в прес-центрі «Укрінформ» оргкомітет Всеукраїнської акції «7 чудес України» на чолі з засновником Миколою Томенком презентують VI етап проекту, який буде мати назву «7 чудес України: малі батьківщини великих українців».

Такий формат акції має на меті дати можливість громадам розповісти про відомих людей в тих місцях, де вони народилися, виховувались, творили.


Нагадаємо, що Фондом «Рідна країна» вже були проведені конкурси «7 історико-архітектурнихчудес України», «7 природних чудес України», «7 чудес України:замки, фортеці, палаци», «7 чудес Києва», «7 чудес України: історичні міста та містечка».

Ця акція стала найрезонанснішим та найуспішнішим проектом у галузі популяризації вітчизняного туризму за більш ніж 20 років української незалежності! За підсумками 5 етапів акції вже знято 50 фільмів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Традиційно, акції «7 чудес України» проходять у кілька етапів.

Перший етап – оголошення початку акції та прийняття пропозицій щодо її учасників. Під час І етапу Оргкомітет акції, до якого входять відомі громадські діячі, науковці та регіональні представники, визначає її учасників та презентує їх широкій громадськості.

На другому етапі відбувається представлення своїх номінантів областями, організація прес-турів та визначення фіналістів акції шляхом опитування 100 експертів у галузі туризму, архітектури, історії і культури.

Третій етап – визначення переможців акції шляхом підведення підсумків експертного та відкритого Інтернет-голосування (50/50). Нагородження переможців.

Всеукраїнська акція «7 чудес України» задумувалася як прагнення показати українцям і світу історично значиме, архітектурно витончене, туристично привабливе, одним словом – красиве та унікальне обличчя держави, в якій ми живемо. Тут не хотілося згадувати традиційних пояснень сумних сторінок історії нашої країни. Ми, навпаки, прагнули продемонструвати велич української історії не лише у формі гіпотез і казкових легенд, а й по факту“, – розповідав ініціатор проекту Микола Томенко.

Нагадаємо, український президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку провів зустріч з представниками рейтингових агентств та бондхолдерами.

Як повідомляв Знай.ua, після візиту Зеленського спливли невиконані обіцянки США Україні.

Також Знай.ua писав, що президент України Володимир Зеленський перебуває у США, він бере участь у 74-ій Генеральній асамблеї ООН. Відомо, що він зустрічався з генсекретарем НАТО Йенсом Столтенбергом й обговорював вступ України до Північного альянсу.