Нещодавно у США розгорівся гучний скандал щодо розмови президента Америки Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського. Демократична партія США заявила, що Трамп тиснув на Зеленського, аби позбутися головного конкурента на виборах - Джозефа Байдена. Після публікації стенограми цієї розмови почалася процедура імпічменту Трампа.

Однак під час зустрічі президента США та Володимира Зеленського вони говорили про все, однак не про найголовніше - російську агресію в Україні, пише 24 канал.

"Під час довгоочікуваної спільної зустрічі американський президент висловлює надію, що Зеленський і Путін разом "вирішать свої проблеми". Але це не їх проблеми, містер президент! Це – порушення міжнародного права, перше таке в Європі з часів Ялтинської конференції, учасником якої був президент Сполучених Штатів. Це – порушення європейських кордонів, гарантованих Гельсінським актом, підписаним президентом Сполучених Штатів. Це – порушення гарантій України, забезпечених підписаним президентом Сполучених Штатів Будапештським меморандумом", - пише видання.

Зазначимо, що під час брифінгу для журналістів Трамп двічі говорив про президента РФ, однак лише в позитивному ключі. Він відзначив, що між Україною та Росією помітні зміни у відносинах й у такому напрямку потрібно рухатися далі.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім У кого в Україні збільшаться пенсії з 1 квітня Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році
Показати ще

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

Однак у виданні переконані, російська агресія - це не лише проблема України, а всього світу в цілому.

Нагадаємо, "Росія біснується - значить ми все робимо правильно": Верещук прокоментувала істерику Кремля через візит Зеленського в США.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський виступив на сесії Генасамблеї ООН: президент назвав головну мету України.

Також Знай.ua писав, знамените "випробування" Трампа: чи пройшов його Зеленський, фото.