Президент України Володимир Зеленський перебуває у США, він бере участь у 74-ій Генеральній асамблеї ООН. Відомо, що він зустрічався з генсекретарем НАТО Йенсом Столтенбергом й обговорював вступ України до Північного альянсу.

Про це повідомив Столтенберг на прес-конференції в Колумбійському університеті.

"Коли я зустрічався із Зеленським у Нью-Йорку пару днів тому, він підіймав питання членства України в НАТО", - зазначив Столтенберг.

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг

Одна генсекретар НАТО не назвав можливих термінів чи дат, коли Україна зможе приєднатися до Альянсу. Столтенберг аргументував це тим, що "не йому про це говорити". Також Столтенберг підкреслив, що Україні зараз потрібно фокусуватися на проведенні реформ. Зокрема, модернізувати сферу оборони та внутрішньої безпеки, а також посилити верховенство права.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще
​​Окрім цього Володимир Зеленський зустрівся з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем. Зустріч також пройшла на полях Генасамблеї ООН, повідомляє прес-служба глави держави.

Зеленський подякував Генеральному секретареві за гуманітарну підтримку громадян України, постраждалих від російської агресії. Крім того, Володимир Зеленський закликав ООН здійснювати активну роботу з моніторингу порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, жарт Зеленського про імпічмент розсмішив Трампа: "Краще по телевізору".

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський висловився про стенограму розмови з Трампом: "Не повинні....".

Також Знай.ua писав, Зеленський відзвітував перед українцями: "Робимо сьогодні те, що треба було зробити вчора".