Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк пішов у відставку. Володимир Зеленський прийняв рішення підписати заяву Олександра Данилюка.

Президент України Володимир Зеленський провів в суботу та неділю ряд консультацій, під час яких була прийнята відставка секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Олександр Данилюк став секретарем Ради національної безпеки і оборони України 28 травня. В 2016 - 2018 роках він очолював Міністерство фінансів.

Олександр Данилюк

Ще 27 вересня з’явилися перші чутки про відставку Данилюка. Повідомлялося, що секретар РНБО планує звільнитися заради посади посла України у Великобританії або США. В той день РНБО з іронією відреагувало на дану звістку. Але пізніше Офіс президента оприлюднив інформацію про те, що Данилюк дійсно написав заяву про звільнення.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У пресі повідомлялося, що причиною відставки Олександра Данилюка є спроби глави ОП Андрія Богдана впливати на рішення РНБО і бажання Ігоря Коломойського збільшити вплив на українську політику.

В той же день, коли з’явилася інформація про те, що Данилюк покидає свій пост, Національне агентство по запобіганню корупції розглянуло два питання про корупційні правопорушення в деклараціях Данилюка.

Нагадаємо, раніше Зеленський особисто викреслив Данилюка зі списку делегації в США

Як повідомляв портал "Знай.ua", Данилюк планує обійняти іншу посаду

Також "Знай.ua" писав, що секретар РНБО ознайомився зі станом справ на Донбасі