У понеділок, 30 вересня у Страсбузі відкрилась осіння сесія ПАРЄ. Україна продемонструвала свою позицію щодо повернення росіян в асамблею відсутністю на сесії своєї делегації.

Україна розпочала демарш в ПАРЄ через повернення делегатів Росії, за повернення яких голосували і представники Франції. Про це заявила глава делегації України в Асамблеї Єлизавета Ясько, зазначивши, що роль і престиж ПАРЄ падають.

"Наше відсутність - це і є демарш. Нам потрібно в першу чергу перед французькою стороною (та й перед усіма тими, хто голосував за повернення Росії в ПАРЄ) заявити: необхідно щось змінювати або ми продовжимо саботувати роботу асамблеї. Необхідно сказати, що зараз роль і престиж цієї організації падають ", - зазначила вона в інтерв'ю LB.ua.

Також вона пояснила, як діятиме далі українська делегація,зазначивши, що потрібно буде домовлятись про зустрічі, а в якому форматі пройдуть переговори, буде вирішено пізніше.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

“Як це виглядає? Для початку нам потрібно домовитися про зустрічі. В якому форматі проходитимуть ці переговори - вирішимо пізніше”, - сказала Ясько.

Ясько повідомила, що президенту Франції Еманнуелю Макрону відправлено лист про переговори, який підписали делегації кількох країн.

“Цей лист і є запит про зустріч», - зазначила Ясько.

Глава української делегації також повідомила, що вже зустрілася з французьким послом і передала офіційну позицію делегатів.

“Крім того, у мене буде зустріч з Держсекретарем МЗС Франції. Все це результати того самого відправленого Макрону листа”, - заявила Ясько.

Нагадаємо, раніше глава української делегації в ПАСЄ Ясько приголомшила українців своєю заявою.

Як повідомляв портал Знай.ua, Трамп пояснив, що думає про заяву Зеленського

Також Знай.ua писав, Зеленський готується вдруге їхати до США