На сьогоднішній день в Україні регулярно користуються державною землею за допомогою корупційних схем. Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, коментуючи необхідність створення ринку землі в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Це важливе питання для країни, ми це розуміємо. Потрібно врахувати інтереси всіх, починаючи від власника землі. Мається на увазі приватний власник, який сьогодні знаходиться в парадоксальній ситуації - з одного боку у тебе цей актив є, а з іншого боку ти цим активом не можеш розпоряджатися і не можеш його ефективно використовувати. Не можеш продати або купити, а оренда сьогодні відбувається в напівтіньовому форматі", - пояснив Разумков.

Також спікер додав,що "створення ринку землі дасть можливість і ринку оренди землі".

Дмитро Разумков

"Позитивних складових у цій справі дуже багато. Але потрібно підходити зважено, збалансовано. Потрібно врахувати інтереси держави, тому що у власності держави дуже багато землі, яку сьогодні обробляють на корупційних засадах, це раз. Два - ми не розуміємо скільки землі знаходиться у власності держави", - зазначив Разумков.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, "початок цього процесу (запуск ринку землі, - ред.) ми побачимо в найближчому майбутньому, а далі цей процес буде підданий внутрішньопартійній і парламентській дискусії".

Нагадаємо, Разумков пообіцяв скоротити півтори сотні депутатів: за що слуги народу можуть втратити роботу.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський побудує нове місто, в Україні з'явиться свій Лас-Вегас: де, коли і що там буде.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський представив нового губернатора Вінницької області: що відомо про Владислава Скальського.