У Мінську Україна погодила та підписала формулу Штайнмаєра для врегулювання конфлікту на Донбасі. Колишній представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі, посол Роман Безсмертний заявив, що цей документ - "шлях до війни, а не до миру".

Відповідне відеозвернення він опублікував на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Найстрашніше те, що Україна пішла за сценарієм Кремля. Не йдеться про вирішення безпекового блоку, а йдеться про вибори, тобто про легітимізацію сьогоднішньої влади на окупованій території. Поки що ці домовленості не мають правового характеру і не можуть трактуватися, як злочин!" – написав дипломат.

Роман Безсмертний
Роман Безсмертний

Безсмертний закликав президента України Володимира Зеленського відмовитися підписувати відповідний документ так званої формули Штайнмаєра.

Популярні новини зараз
Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Те, що сталося сьогодні - це початок дороги до війни, а не шлях до миру", - додав Безсмертний на відео.

Колишній представник України в ТКГ зауважив, що Україна повинна навести аргументи, чому вона не може підписати відповідний документ або запропонувати своє бачення врегулювання конфлікту на Донбасі.

Сьогоднішній підписаний документ так званої «формули Штайнмайєра» - це шлях до війни, а не до миру. Суспільство має...

Geplaatst door Роман Безсмертний op Dinsdag 1 oktober 2019

Зазначимо, що формула Штайнмаєра передбачає те, що на Донбасі мають бути проведені місцеві вибори і після цього Верховна Рада ухвалить закон про особливий порядок місцевого самоврядування на цих територіях.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що в на території окупованого Донбасу ніяких виборів під дулом кулеметів не буде.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський погодив текст "формули Штайнмайєра": у чому суть і що це означає для України.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський відповів на найболючіше питання українців: "Не буде ніколи ніякої капітуляції".