Верховна Рада прийняла доленосне рішення для українських військовослужбовців. Так, у Парламенті дозволили Збройним силам України застосовувати бойову техніку і зброю в особливий період до введення військового стану і після його відміни.

За ухвалення законопроекту №1224 за в цілому проголосували 307 депутатів при мінімально необхідних 226.

Генеральний штаб ЗСУ
Генеральний штаб ЗСУ

Законопроектом передбачено законодавче закріплення права з'єднань, військових частин та підрозділів Збройних сил на застосування бойової техніки і зброї в особливий період - до введення військового стану і після його припинення або скасування.

Військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту будуть мати можливість застосовувати зброю, а також спеціальні засоби згідно з переліком і правилами, затвердженими Кабміном.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Генеральний штаб ЗСУ
Генеральний штаб ЗСУ

Працівники підрозділів воєнізованої охорони можуть застосовувати зброю у разі виникнення загрози їх життю чи здоров'ю. Також у цілях захисту дозволяється використовувати спеціальні засоби, згідно з переліком правил, визначених Кабміном в разі нападу на них або на охоронювані об'єкти.

Положення про воєнізовану охорону Державної спеціальної служби транспорту затверджується Міністерством оборони. Закон вступить в силу на наступний день після його опублікування.

Нагадаємо, на Донбасі напередодні "розведення сил" бойовики просто збожеволіли, позиції українських захисників у вогні: фатальні подробиці.

Як повідомляв Знай.uа особливий статус Донбасу: Арахамія зі "Слуги народу" пояснив, що буде з "формулою Штайнмайера".

Знай.uа писав, формула Зеленського: у "Слуги народу” озвучили "червоні лінії" для президента.