Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка у п'ятницю, 4 жовтня, провів брифінг для журналістів. Під час брифінгу журналісти телеканалу "Прямий", який належить колишньому президенту Петру Порошенку, поставили генпрокурору неоднозначне запитання.

Питання стосувалося того, чи зможе Рябошапка відрити справи проти своїх колег та соратників, якщо буде така необхідність.

"У разі необхідності, чи готові ви відкрити кримінальні справи проти своїх колег. А саме проти Богдана, Зеленського, і навіть проти Коломойського?" - запитали Рябошапку журналісти.

Генпрокурор у свою чергу відповів, що прокуратура у своїй діяльності не керується інтересами бізнесменів і політиків. Також Рябошапка додав, що вони з українським олігархом Ігорем Коломойським ніякі не колеги.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Окрім цього в ході брифінгу Рабошапка додав, що органи прокуратури проводитимуть ефективне та прозоре розслідування кримінальних проваджень, про об'єктивність свідчитимуть самі кримінальні справи.

"Справи покажуть, словами переконати нікого не можна", - сказав Рябошапка, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи можна довіряти розслідування Генпрокуратурі, якщо генпрокурор є "100% людиною президента".

Руслан Рябошапка
Руслан Рябошапка

Нагадаємо, на Пальчевського чекає захоплююча битва за посаду мера столиці: "Підходить більше, ніж інші".

Як повідомляв портал Знай.uа, генпрокурор Рябошапка готує жорстку "ревізію" в Одесі, "спалили людей": кому буде непереливки.

Також портал Знай.uа писав, що Андрій Пальчевський показав країну мрії: "Чому в Україні не можна так само".