Президент США Дональд Трамп розпорядився скоротити чисельність співробітників Ради національної безпеки (РНБ) при Білому домі. Відповідне розпорядження лідер Америки віддав інкогніто.

Про це повідомило агентство ділових новин Bloomberg.

Трамп віддав розпорядження про скорочення РНБ цього тижня, однак точної дати не уточнюється. Виконувач обов'язків керівника апарату Білого дому Мік Малвені та новий радник президента з національної безпеки Роберт О'Браєн поставили до відома співробітників відомства про таке розпорядження Трампа.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Причини такого рішення невідомі. Однак припускають, що скорочення штату працівників може бути пов'язано з приходом О'Браєна на місце Джона Болтона.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Деякі також називають серед можливих причин нещодавній скандал довкола телефонної розмови Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського. Тоді лідера США звинуватили у тиску на українського президента з метою, аби позбутися свого головного конкурента на виборах у 2020 році Джозефа Байдена.

зустріч Зеленського і Трампа
зустріч Зеленського і Трампа

Після цього Білий дім опублікував стенограму розмови президентів. А Володимир Зеленський у свою чергу заявив, що на нього ніхто не тиснув.

Варто зазначити, що нещодавно співробітники РНБ, яких налічується близько 310 осіб, проходили курс підвищення ефективності.

Нагадаємо, що президент Америки Дональд Трамп розлютився після того, як журналіст поставив йому питання про телефонну розмову з українським президентом Дональдом Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Зеленський відмовив Трампу, в розслідуванні по Байдену поставлено крапку: "Ми незалежна країна".

Також Знай. ua писав, що Трамп заявив про держпереворот: "Я дійшов висновку...".