Стало відомо, що директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння (ЦДАКР) Валентин Бадрак розповів, що РФ планує масштабну війну з Україною. Про це повідомляє ZN.UA, передає "Хвиля".

Так, на початок поточного року оснащеність збройних сил Російської Федерації збільшилася на цілих 61%.

До того ж, сухопутні війська Російської Федерації поповнили свої запаси новітніми зразками озброєння та військової техніки аж на 48,3%. Військово-морський флот Росії — на 62,3%. ВДВ отримали додатково 63,7%, а Повітряно-космічні сили спорядили аж на 74%.

"РФ проводить серію заходів по забезпеченню якісного переваги за рахунок сучасних засобів бойового управління, автоматизації процесів прийняття рішень, скорочення циклів бойового управління. Крім поставок АСУ "Акація", для управління військами з недавнього часу поставляються комплекси єдиної системи управління тактичним ланкою (ЕСУ ТЗ) "Сузір'я-М2" і ЕСУ оперативно-тактичної ланки (ОТЗ) "Андромеда-Д". У Західний військовий округ стали поставлятися нові комплекси радіоелектронної боротьби (РЕБ) "Палантин". А на окупованих територіях України були виявлені і автоматизовані станції постановки перешкод радіозв'язку Р-378а "Тобол", призначені для придушення радіозв'язку. А також новітні системи РЕБ "Красуха", "Порожній", "Репелент" і вперше продемонстрована в 2017 році "Билина", - повідомив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Слід зазначити, що глава російської держави Володимир Путін затвердив "Концепцію розвитку повітряно-космічної оборони РФ на період до 2030 р."

До того ж, Бадрак підкреслив, що за висловлюванням глави Міноборони РФ Сергія Шойгу бачить певний посил, а саме те, що Російська Федерація готується до знищення України.

"Екстремістів в Україні все одно доведеться зупиняти. Шкода, що це не було зроблено раніше", — сказав глава Міноборони у вересні поточного року.

Нагадаємо, що на форумі регіонів, який проходив у Житомирі, підприємства України і Білорусії підписали важливих договорів, більш ніж на 500 мільйонів доларів.

Як повідомляв портал Знай.ua, днями відбулася зустріч глав України і Білорусі Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка. Відомо, що захід проходив на дуже веселій ноті. Не обійшлося і без жарту про російському президенті Володимирі Путіні.

Також портал Знай.ua писав, що Міністерство закордонних справ України презентувала світу свою формулу завершення війни на окупованих путінськими бойовиками територіях Донбасу. З пропозицією виступив глава зовнішньополітичного відомства України Вадим Пристайко.