В Україні вже кілька років обговорюється ініціатива зробити водійські права та студентський квиток електронними. Вже зовсім скоро це може втілитися у реальність, тому зараз уряд працює над цим питанням.

Цю інформацію підтвердив віце-прем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Українська правда.

Повідомляється, що подібні документи будуть доступними для громадян в спеціальних додатках до смартфонів і їх можна буде знайти в "Особистому кабінеті громадянина", який влада найближчим часом планує офіційно представити.

"Вже скоро у кабінеті громадянина буде зберігати електронний студентський та цифрові права. Скоро також запустимо експеримент, де українцям можна буде їздити з цифровими правами і ніхто за це не буде штрафувати", - заявив Федоров.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Йдеться про програму в смартфоні додаток з водійськими правами і QR-кодом. Як відомо, сьогодні кожен третій поліцейський працює з планшетом. Тому правоохоронцям не важко просканувати дані людини через QR-код і подивитися у своїй базі. У тих регіонах, де силовики поки обходяться без гаджетів, вони зможуть перевірити інформацію в телефонному режимі через своїх колег.

Нагадаємо, Зеленський терміново зібрав силовиків, ситуація на Донбасі вимагає рішення: що задумав гарант.

Як повідомляв портал Знай.uа, Дубинський зі "Слуги народу" дорікнув Зеленському: "Точно ми їх зробили, а не вони нас?".

Також портал Знай.uа писав, що Сенцов висловився через скандальну "формулу Штайнмайєра": "Я сам потягну покришки під Банкову"