Майбутній Верховний представник Євросоюзу у закордонних справах і політиці безпеки, а також колишній міністр закордонних справ Іспанії Хосеп Боррель заявив про намір підтримувати демократію і територіальну цілісність України під час своєї промови в Європарламенті. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, санкції у відношенні Російської Федерації повинні залишатися до тих пір, поки не відбудуться зміни в позиції Москви щодо України.

"Я маю намір працювати з процесами реформ та інтеграції Західних Балкан, підтримувати демократію і територіальну цілісність України", - сказав Боррель під час слухань у Європарламенті.

Хосеп Боррель

Передбачається, що Хосеп Боррель з 1 листопада змінить на посту італійку Федеріку Могеріні, яка керувала дипломатією ЄС останні п'ять років.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, депутати Європарламенту об'єдналися в групу підтримки нашої країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, демарш України в ПАРЄ підтримали ще 4 країни.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський поставив крапку в питанні про "формулу Штайнмайєра".