Стало відомо, що міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель стане новим високим представником ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки. Про це в Брюсселі заявила наступний президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, оголошуючи новий склад ЄК, передає "Хвиля".

Так, Боррель займе нову посаду 1 листопада 2019 року, замінивши при цьому італійку Федеріку Могеріні. Вона керувала дипломатією ЄС з 2014 року.

Призначення на посаду головного дипломата Євросоюзу Жозепа Борреля дає Україні право на стриманий оптимізм, тому що Боррель ще в травні 2019 року назвав Росію "старим ворогом Іспанії, який знову заявляє про себе".

У РФ такі коментарі Борреля назвали "недружніми".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Він, напевно, більше не міністр закордонних справ, а великий політичний діяч сучасності. У будь-якому разі хоче таким здаватися", - прокоментував російський лідер Володимир Путін.

До того ж, Путін порадив Боррелю "зайнятися справою" і "вибудовувати відносини на благо наших країн і народів". Також відразу після інциденту в МЗС РФ був викликаний посол Іспанії в Росії.

Дана позиція іспанського міністра закордонних справ в питанні відносин з Росією дає надію на те, що Боррель буде проводити більш прихильну до України політику, порівняно з Могерини.

Однак зовнішньополітична лінія ЄС визначається не одним дипломатом, а є спільним рішенням всіх держав-членів Євросоюзу.

Нагадаємо, що в ЄС не планують знімати санкції щодо Росії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Путін поставив умови Зеленському.

Також портал Знай.ua писав, що Зеленський їде в гості до Трампу.