Володимир Зеленський та Федеріка Могеріні обговорили можливі шляхи виконання Мінських угод усіма сторонами.

Зустріч відбулася у середу, 5 червня, під час першого закордонного візиту глави держави до Брюсселю, повідомляють ЗМІ.

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні запевнила президента України Володимира Зеленського в тому, що ЄС продовжить підтримувати Україну у її програмі реформ та її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

Володимир Зеленський та Фредеріка Могеріні

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Високий представник привітала президента Зеленського з перемогою на виборах і наголосила, що Європейський Союз продовжує підтримувати Україну, допомагаючи країні в її програмі реформ і щодо її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності", - йдеться в заяві.

В ході зустрічі Високий представник і український президент обговорили можливі шляхи просування вперед для повного виконання Мінських угод усіма сторонами, "нагадавши в цьому відношенні про відповідальність Росії". Вони також "відкинули недавні російські укази", що дають право, зокрема, особам, які постійно проживають в деяких областях Донецької і Луганської областей України, отримати у спрощеному порядку російське громадянство.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"Федеріка Могеріні підкреслила, що Європейський Союз готовий підтримати реалізацію Мінська всіма доступними засобами. Це може включати допомогу ЄС у підтримці заявленої мети президента Зеленського щодо інклюзивного підходу до громадян України, які проживають у районах, контрольованих неурядовими організаціями на сході України", - резюмують у заяві.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський прокоментував чутки про можливий дефолт, які останнім часом нав'язливо поширюються медіапростором.

Як повідомляв "Знай.ua", Олександр Данилюк відповів на чергове провокаційне питання голови фракції БПП у Верховній Раді Артура Герасимова.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленский закликав нардепів проголосувати за законопроект про зняття депутатської недоторканності.