Стало відомо, що командувач Військово-морських сил (ВМС) Ігор Воронченко розповів, що Російська Федерація повідомила Міжнародного трибуналу з морського права невірну інформацію щодо повернення трьох українських військових кораблів, які були захоплені в Керченській протоці. Про це командувач повідомляв Українським Новинам.

Так, він стверджує, що Росія після повернення 7 вересня 24 українських моряків заявила суду, що повернула особовий склад, а також кораблі.

"Вони відповіли, що віддали кораблі і особовий склад. Вони офіційно доповіли суду", - зазначив командувач ВМС.

насправді, на думку Воронченко, Російська Федерація не збирається повертати кораблі, оскільки вони є вагомим доказом агресії для суду.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ну ви уявляєте, якщо вони нам віддадуть катер "Бердянськ" з простреленою рубкою, що буде?", - сказав він.

До того ж, командувач ВМС повідомив, що Міністерство закордонних справ України направило Російської Федерації запит про повернення кораблів, проте ще не отримало відповіді.

Нагадаємо, що в акваторії Чорного моря провели командно-штабні стратегічні навчання на воді "Козацька воля-2019".

Як повідомляв портал Знай.ua, в Одесі планують добудувати розвідувальний корабель ВМС України.

Також портал Знай.ua писав, що в Тихому океані військово-морські сили США провели випробування нової ракети. Випробування крилатої ракети NSM пройшли неподалік від острова Гуам.