Пропрезидентська партія "Слуга народу" планує змінити адміністративно-територіальний устрій України, об'єднавши області в регіони, а райони в округи. Про це заявив заступник голови фракції Олександр Корнієнко, пише Інтерфакс-Україна.

За його словами, базовою адміністративною одиницею стануть громади, які мають бути більшими. Округ складуть всього 10-15 громад.

Також на рівні областей очікується призначення обласними радами голів виконавчих органів. При цьому повинен бути закон про службу в органах місцевого самоврядування, який давав би соціальні гарантії місцевим чиновникам, але при цьому не дозволяв би входити у виконкоми депутатам.

Олександр Корнієнко

Ще буде призначатися префект, який повинен координувати роботу центральних органів виконавчої влади на місцях.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Корнієнко зазначив, що для цієї реформи потрібно змінювати Конституцію, в якій зараз не передбачені ні округи, ні регіони, ні префекти, а потім вже приймати нові закони.

Заступник голови "Слуги народу" додав, що в кінці листопада буде створено проект нового адміністративно-територіального устрою, після чого почнеться його обговорення з суспільством.

Нагадаємо, Разумков заявив, що Рада через місяць може прийняти законопроект про скасування депутатської недоторканності.

Як повідомляв портал Знай.uа, Разумков назвав моменти, які влада не переступить, коли погоджуватиме закон про особливий статус Донбасу.

Також портал Знай.uа писав, що Разумков зі "Слуги народу" терміново звернувся до українців через Донбас.