Минуло кілька днів, як колишнього народного депутата Костянтина Жеваго викликали для вручення підозри. Жеваго не прийшов, тому підозру вручено заочно. Про це на брифінгу повідомив директор ДБР Роман Труба.

За словами директора ДБР, Жеваго не з'явився для вручення йому повідомлення про підозрі.

"З приводу Жеваго. Ми викликали його в ДБР для отримання підозри, він не з'явився. Тому зараз розпочато процедуру оголошення його в міжнародний розшук і отримання рішення суду для його затримання. Зараз його оголошено в нацрозшук", - зазначив Труба.

Роман Труба
Роман Труба

На сайті Генпрокуратури було опубліковано повістку про виклик в ГБР на 27 вересня для вручення підозри Жеваго.

У серпні поточного року ДБР повідомило двох топ-менеджерів збанкрутілого банку Жеваго "Фінанси та кредит" про підозру у розтраті 2,5 млрд грн фінустанови.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Тоді ж перший заступник директора ДБР Ольга Варченко повідомила, що на причетність до злочинної схеми також перевіряється народний депутат України.

У реєстрі осіб, які переховуються від органів влади, Жеваго зараз немає.

Нагадаємо, Пашинського вимагають взяти під варту, ДБР звернулося до суду.

Також Знай.uа писав, що "для Романа Труби привезли корупційні збори": журналіст обіцяє гучні викриття в ДБР.