В Єврокомісії спростували припущення, що "формула Штаймаєра" складалася під диктовку Кремля, а сам президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр проросійсько налаштований та є людиною Путіна.

Про це заявив радник президента Єврокомісії щодо відносин з Україною Елмар Брок в в інтерв'ю для видання "Інтерфакс-Україна".

Брок зазначив, що ситуація з виконанням Мінських угод зайшла в глухий кут. Коли сторони конфлікту говорять, що одна сторона повинна зробити все і це - умова того, щоб інша сторона виконала свої зобов'язання - це неправильно.

За словами речника президента Єврокомісії, потрібне нове рішення, щоб зрушити з мертвої точки мирний процес врегулювання ситуації на Донбасі, адже за п'ять років війни в Україні не відбулося ніяких змін.

"Нам потрібно знайти рішення, яке передбачає покрокову стратегію: одна сторона робить цей крок, інша сторона - інший і так далі, для того щоб досягти прогресу. Якщо ніхто не хоче робити кроків, нічого не буде відбуватися взагалі. Тут ми повинні бачити, правильний чи це крок і чи є наступні кроки в правильному напрямку. якщо є умова, що Україна поверне контроль над кордоном, то тоді це - вирішальний пункт. тому що якщо це так, то росіяни не зможуть доставляти війська і озброєння, як вони роблять це до сих пір ", - зазначив Брок.

Він зазначив, що українському уряду важливо контролювати кожну стадію виконання досягнутих угод.

Говорячи про припущення, що "формула Штайнмайера", по суті, була створена в Росії, Брок підкреслив:

"Я знаю добре Штайнмайера. Він не людина Росії. Він був тим, хто вів переговори в лютому 2014 року з Януковичем, щоб його позбутися. Не забувайте про це. Я не можу сказати, що він проросійський. Це буде несправедливо по відношенню до нього ".

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, в НАТО зробили гучну заяву щодо формули Штайнмаєра

Як повідомляв портал Знай.ua, тисячі добровольців висунули жорсткий ультиматум Зеленському

Також Знай.ua писав, українці вимагають, щоб Зеленський переніс Офіс президента в Золоте.