Нещодавно колумбійський президент з 2010 по 2018 роки Хуан Мануель Сантос відвідав столицю України з "лекцією миру імені Шимона Переса" на конференції Yalta European Strategy. Він порівняв конфлікти в України й Колумбії та розповів про власний досвід вирішення збройних сутичок.

Цю інформацію Сантос повідомив у великому інтерв'ю для ВВС.

За словами президента Колумбії, деякі деталі досвіду вирішення конфліктів його країни можуть стати корисними для України. Він підкреслив, що кожна сутичка має різні умови розв'язання:

"Кожен конфлікт має різні умови та шляхи розв'язання. Але є деякі елементи, які можуть бути застосовані від одного конфлікту до іншого". Хуан Мануель Сантос

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку колумбійського президента задля досягнення миру необхідно жертвувати популярністю. Він назвав Володимира Зеленського президентом, який готовий приймати такі рішення:

"Це дуже важливо, якщо ви хочете досягнути довготривалого миру". Хуан Мануель Сантос

За його словами, поступки та компроміс - слова, які вимовити найтяжче, проте саме вони є запорукою довготривалого миру:

"Власний народ завжди буде критичним до будь-яких поступок. Поступки та компроміс - це слова, які важко вимовити, але вони потрібні для довготривалого миру". Хуан Мануель Сантос

Сантос зазначив, що лідери, які налаштовані войовниче, не стикаються з подібними проблемами. Президент Колумбії вважає, що керувати народом під час війни набагато легше, ніж в мирні дні:

"Під час війни тип лідерства вертикальний, все просто - гарні хлопці на одному боці, погані - на іншому. Збираєш людей довкола себе і починаєш бити". Хуан Мануель Сантос

Нагадаємо, Зеленський прокоментував публікацію стенограми його розмови з президентом США Дональдом Трампом. За його словами, він думав, що Білий дім опублікує лише слова Трампа.

Як повідомляв портал Знай.ua, до скандальної телефонної розмови Зеленського та Трампа причетні понад 20 як американських, так і українськіх чиновників.

Також Знай.ua писав, Зеленський відмовився розслідувати справу Джо Байдена.