Стало відомо, що глава Офісу президента Андрій Богдан прийняв рішення довести, що його незаконно викреслили з виборчого списку БПП.

Андрій Богдан

Так, окружний адміністративний суд Києва погодився з Богданом і визнав незаконним рішення ЦВК, яка в 2016 році викреслила нинішнього праву руку президента України Володимира Зеленського Андрія Богдана з списку політичної партії Блок Петра Порошенка. Це випливає з відповідного рішення суду.

До того ж, на виборах у Верховну Раду України в 2014 році Андрій Богдан балотувався за партійними списками БПП під номером 74. Тоді в Раду пройшли 64 людини.

У березні 2016 був прийнятий закон, який дозволяв лідерам політичних партій виключати кандидатів у депутати з виборчих списків вже після виборів. Через один місяць БПП виключили голову ВП зі списку як людину, яка не бере участь у партійній діяльності. ЦВК прийняла відповідну постанову.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Конституційний суд скасував цей закон, і Богдан зажадав від ЦВК відновити його в партійному списку. Однак комісія відмовила і послалася на відсутність потрібного механізму.

Голова ВП подав в Окружний адміністративний суд заяву в 2018 році. 7 жовтня 2019 суд постановив визнати незаконним і скасувати постанову ЦВК, а також визнати протиправною бездіяльність комісії щодо відновлення Богдана в списку фракції БПП.

Нагадаємо, що під адміністрацією президента проходять мітинги тих, хто протестує проти формули Штайнмайера. І глава Офісу президента Андрій Богдан заявив, що мітинги проплачені.

Як повідомляв портал Знай.ua, глава Офісу президента України Андрій Богдан звернувся до журналістів і всіх українців. Він попросив різноманітні ЗМІ не наводити на нього наклеп і заявив, що не зустрічався з американським бізнесменом Семом Кислиным.

Також портал Знай.ua писав, що глава Офісу президента України Андрій Богдан полетів на відпочинок у Туреччину з друзями в той час, коли по всій Україні проходять протести проти підписання "формули Штайнмайера".