Прес-марафон президента України Володимира Зеленського профінансувало Державне управління справами. Про це журналістам розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Ми платили за їжу, якою пригощали журналістів. За оренду ми не платимо", - сказав Тимошенко.

Скільки коштів платників податків заплачено за їжу для представників ЗМІ, не уточнюється. Стосовно загальної вартості заходу, Тимошенко порадив зробити запит у ГУС (Головне управління справами).

Власники фудкорту Kyiv Food Market отримали розкішну рекламу для закладу, хоча про дохід за цей день не повідомляється.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Журналістам і президенту подавали тарілки з бургерами (Копер Бургер, 159 грн) і картоплею (36 грн). Крім того, на столі стояли піци. А в якості напоїв на столі була газована і негазована вода і кола.

Журналісти, які очікували в чергах, також могли перекусити сирною піцою, круасанами і чизкейками, а також поласувати кавою, чаєм, випити воду і соки.

За словами Кирила Тимошенка, формат спілкування з пресою був ініціативою президента.

"Він сказав, що, якщо буде великий зал, ми проведемо прес-конференцію дві-три години, все одно не зможуть всі поставить питання. А так президент намагається відповісти всім, журналісти можуть ставити уточнюючі питання", - пояснив чиновник.

Епічний момент потрапив на відео, де видно, як президент активно запрошував журналістів пригощатися виставленим на столи фаст-фудом, причому і сам не відмовився від запропонованої йому їжі.

"Вибачте, будь ласка, розумію, що це не дуже красиво. Візьміть, хтось ще, тому що я не можу один! А ви поїли? Будете? Ну, візьміть шматочок!", - запрошував Зеленський.

У якийсь момент він навіть почав спілкуватися з пресою з повним ротом. А присутні журналісти пожартували, що серед політиків вважається гарним тоном під час офіційного діловго спілкування, пригощатись наїдками.

Нагадаємо, що український президент Володимир Зеленський під час прес-марафону в Києві пообіцяв виконати передвиборчу обіцянку й завершити війну з Російською Федерацією на Донбасі.

Як повідомляв портал с, у Зеленського хочуть скасувати Єдиний соціальний внесок для всіх працевлаштованих людей віком до 27 років.

Також портал Знай.ua писав, що президент Володимир Зеленський провів прес-марафон в приміщенні Kyiv Food Market, де назвав найбільш вірогідного кандидата на посаду нового глави КМДА.