Глава президентської партії "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що потрібно відкрити ринок землі в Україні та дозволити продавати землю іноземцям.

Про це Арахамія сказав в інтерв'ю LB.ua.

"Моя думка – слід, але, бачачи які у людей страхи, відкласти прийняття такого рішення, дати перехідний період. Якщо ви зараз візьмете ТОП-10 фермерських господарств і запитайте, де немає іноземного володіння, то отримаєте відповідь – нуль. Те ж і в ТОП-100. Іноземці фактично розпоряджаються землею. Дивно буде робити вигляд, що цього не відбувається. Але треба знайти якісь запобіжники", – сказав нардеп.

Давид Арахамія
Давид Арахамія

Глава партії "Слуга народу" зауважив, що ринок землі зможе значним чином вплинути на українську економіку та покращити її.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

"Так, ринок землі – найсильніший допінг в економіку. За різними прогнозами, навіть у випадку самого консервативного варіанту відкриття ринку, відбудеться потроєння прямих інвестицій в економіку. Це дозволить і соціальні обов'язки виконувати, і наповнювати місцеві бюджети", – сказав Арахамія.

мораторий на землю
мораторий на землю

Зазначимо, що Верховна Рада України хоче заборонити продаж землі іноземцям. На сайті парламенту з'явився законопроект, у якому йдеться, що, коли запрацює ринок землі в Україні, до 1 січня 2024 року не можна допускати юридичних осіб, чиїми бенефіціарними власниками є іноземці, а також осіб без громадянства та юросіб, створених не за українським законодавством, до набуття права власності на земельні ділянки в Україні.

Нагадаємо, Зеленський стікав кров'ю, а Каменських врятувало мужнє плече Потапа: страхітливі таємниці життя публічних людей.

Як повідомляв портал Знай.uа, Пальчевський після прес-марафону попередив Зеленського: "Більше цього робити не потрібно", відео.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський терміново звернувся до українців напередодні Дня Захисника, відчуває недобре: "Ніколи цього не допущу".