Адвокат і заступник глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича, його близький представник Андрій Портнов заявив, що новий генпрокурор Руслан Рябошапка не береться вияснити ситуацію з офшорами Порошенка і його оточення. Заяву оприлюднено у телеграм-каналі Portnov.

"Друзі, інформую, що за півтора місяці роботи нового Генерального прокурора ні в одну офшорну державу світу з приводу оточення Порошенко прокуратурою не направлено жодного документа", - заявив Портнов.

За словмаи Портнова, це стосується:

  • перерахування коштів військових компаній на Сейшельські острови,
  • розкрадань в офшори коштів Укроборонпрому, Укрінмашу і Зоря-Машпроекту,
  • покупки російського вугілля в Панамі,
  • торгових операцій кондитерських компаній Порошенко через британські офшори без сплати податків до українського бюджету,
  • Люксембурзьких рахунків партнера Порошенка щодо оформлення акцій телеканалу Прямий,
  • відмивання 34 млн доларів, знятих помічником Порошенко в Міжнародному інвестиційному банку, та правочинів Порошенко через компанії з Британських Віргінських островів
  • Панамського розслідування про відмивання злочинних доходів трьома близькими до оточення Порошенко компаніями, та іспанської нерухомості фігуранта, оформленої на Гібралтарські компанії і десятків інших.

Андрій Портнов
Андрій Портнов

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Думаю, це ніяк не можна пояснити браком часу або непрофесійністю. Це повна державна підтримка. Я це можу пояснити лише прямою змовою з фігурантом", - зазначив Портнов.

Руслан Рябошапка
Руслан Рябошапка

І додав, що самостійно продовжать займатися цими розслідуваннями всупереч прокуратурі і взятим державою курсу на легалізацію коштів та активів попереднього політичного режиму.

Нагадаємо, Андрій Портнов звернувся до п'ятого президента України Петра Порошенка щодо арешту Сергія Пашинського.

Як повідомляв портал Знай.uа, Окружний адміністративний суд Києва відновив Станіслава Шевчука на посаді судді Конституційного суду України.

Також портал Знай.uа писав, що Ігор Лєсєв прокоментував арешт Пашинського.